Discografia

Les Catedrals, els orígens (2022)

Daniel Tarrida, orgue

Xavier García Cardona, direcció

Es una mostra del repertori sacre català des de l’Edat Mitjana fins el segle XIX, i es centra en els compositors i manuscrits anònims que tingueren alguna vinculació amb dues de les institucions musicals històriques de Catalunya: el Monestir de Montserrat i la Catedral de Barcelona.

Amb aquest treball el Cor Tessàlia contribueix a la conservació i difusió del patrimoni musical català. El que el fa únic és que cinc de les obres que l’integren són noves dins dels repertori sacre i que no han estat mai enregistrades, si més no que en tinguem constància: Benedicamus Domino, de Joan Pau Pujol; l’himne Vexilla Regis, de Pere Riquet; In Monte Oliveti i Amicus meus, dos dels Responsoris de Dijous Sant compostos per Pere Egidi Fontseca; i O Crux de Joan Borgueres. Aquestes composicions es van trobar al Manuscrit 59 del Centre de Documentació de l’Orfeó Català, entre d’altres, i van ser transcrites pel musicòleg Bernat Cabré.

Completen l’àlbum els motets Adoro te devote i Raegina Caeli, de Joan Cererols; Unus ex discipulis meis, de Narcis Casanovas; Stella splendens, del Llibre Vermell de Montserrat; i el motet Peccantem me quotidie, de Francesc Valls que tampoc havia estat enregistrat anteriorment.

Llista de cançons

Adoro te Devote
Joan Cererols i Fornells
(1618-1680)

Nou responsoris de Dijous Sant:

I.In monte oliveti

IV. Amicus Meus

Pere Edigi Fontseca (segle XVII)

Unus ex discipuis meis
Narcís Casanoves i Bertrán
(1747- 1799)

O crux ave, spes unica
Joan Borgueres
(fl.1612-1616)

Peccantem me quotidie
Francesc Valls i Galan (1671 – 1747)

Vexilla Regis
Pe
re Riquet (fl.1598 – 1619)

Benedicamus Domino
Joan Pau Pujol (1750 – 1626)

Regina Caeli
Joan Cererols i Fornells (1618-1680)

Stella Splendens
Anònim (segle XIV)

Llibret

Llibret disponible amb explicació musicològica realitzada per Sergio Martínez, musicòleg i membre fundador del cor així com les traduccions dels textos amb la mateixa voluntat de fer accessible i més entenedores cadascuna de les obres.

Llibret en català