Direcció

Xavier García Cardona

Va néixer a Calella (Barcelona) el 1991 on començà els estudis de llenguatge i piano a l’Escola de Música Victòria Geli, llicenciant-se posteriorment en l’especialitat de direcció d’orquestra al Conservatori Superior del Liceu.

Entre d’altres, ha dirigit les formacions orquestrals Jove Ensemble de Barcelona, Orquestra Amics dels Clàssics, Jove Orquestra Barcino, Ensemble Liceu XXI o Òpera Jove, destacant la gira per diferents teatres i auditoris catalans amb l’òpera L’Impresario in angustie (2015) i Il Convito (2017), amb la companyia Òpera Jove. També ha enregistrat el CD “Música i paraules” (2016) per a Audiovisuals de Sarrià amb obres del compositor Jaume Aguilar.

A més a més, ha dirigit les formacions vocals Cor Diaula, Cor de Musicologia de la UAB i Cor Cambra Setze. Actualment és el director titular de Quòdlibet Grup Coral, Cor Tessàlia i Cor Ariadna, entre d’altres. Així mateix, és co-director de Revoice International Vocal Ensemble, amb el qual ha actuat a Espanya, Sèrbia, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Hongria, Àustria i la República Txeca, i en esdeveniments i festivals de prestigi com l’Expo de Milà, l’Europa Cantat o el Festival “Voices of Spirit” de Graz. Ha sigut membre del comitè artístic de l’11è Simposi Coral Mundial de Barcelona 2017 i és membre de l’equip artístic de la Federació de Corals Joves de Catalunya i organitzador del Primer Festival de Corals Joves de Catalunya. L’any 2016 l’”European Festival of Youth Choirs Basel” li otorgà una beca per participar en el mateix festival dins del programa “Start Up for Young Conductors”.

Com a pianista ha estat finalista dels Premis Extraordinaris del Conservatori Superior del Liceu i semifinalista al Concurs Internacional de Les Corts, ambdós en modalitat de música de cambra. Actua com a pianista acompanyant en diferents concerts i recitals arreu de Catalunya i Espanya, actuant a espais com l’Auditori de Barcelona o el Palacio de los Olvidados de Granada. Com a correpetidor ha col·laborat amb Òpera Jove o Amics de l’Òpera de Sarrià, entre d’altres.

En el camp de la composició ha estrenat diferents obres corals, pianístiques i vocals, obtenint el primer premi al Concurso Nacional de Composición Coral Universidad de Burgos (2016). Diverses obres seves han estat editades per Brotons & Mercadal.