Via Crucis

El crepuscle d’una vida dedicada a l’altruïsme, a la prèdica i l’exercici de la humilitat. El càstig cruel i humiliant a una revolució de la pau. Tant se val si s’és creient o no, la metàfora del Via Crucis i la Passió de Crist esdevenen universals en tant que recullen els fonaments sobre els quals es construeix una part important de la moral occidental.

Ara el Cor Tessàlia redescobreix el Via Crucis de Franz Liszt tot centrant-se en una interpretació expressiva i meticulosa en els detalls estilístics del mestre de la tecla. El Via Crucis de Franz Liszt està pensat per a una interpretació acompanyada d’orgue obligat, en el qual el seu paper és fonamental en el desenvolupament del discurs musical. La figura del baix solista és també important alhora d’interpretar els fragments dedicats a la veu de Crist o de Pons Pilat.

Una obra musical extraordinària, sovint massa oblidada en els racons de la història de la música, però que captiva al públic per la seva bellesa, la seva espiritualitat i la seva intrínseca personalitat, lligada a la humil espiritualitat franciscana que va embolcallar els últims anys de la vida de Franz Lizt.

 

PROGRAMA

O Traurigkeit, O Herzeleid – Johann Sebastian Bach
Coral. Passió segons Sant Mateu, BWV 244 (1729) – Adaptació per a cor i orgue.

Preludi coral i fuga sobre O Traurigkeit, O Herzeleid – Johann Sebastian Bach.
Orgue. WoO7.

ViaCrucis – Franz Liszt
Cor, orgue i solistes. S.53 (1878 –1879).

Cor Tessàlia
Bariton: Oriol Mallart
Direcció: Xavier Garcia
Orgue: Vicenç Prunés

 

MÉS INFORMACIÓ

Demanar pressupost