Biografies

 

Gemma Tatay Ribosa

(Directora del cor de 1998 a 2006)

gemma tatay

Nascuda a Barcelona, cursà els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música del Liceu, i va obtenir el títol superior de teoria i solfeig. Paral·lelament als estudis musicals es diploma en Magisteri Musical a la Universitat de Barcelona.

Inicià els seus estudis de direcció coral als cursos internacionals organitzats per la Universitat de les Illes Balears i als cursos de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals). Després participà en els cursos superiors de direcció organitzats pel Conservatori de Terrassa, el Conservatori Superior de Música del Liceu i l’Orfeó Gracienc. L’estiu de l’any 2000 fou escollida per participar en el Curs Europeu de Joves Directors a la ciutat de Nevers (França). Els seus mestres de direcció han estat: Manel Cabero, Gaby Baltés, Mireia Barrera, Pep Vila, Alfred Cañamero, Lluís Vila, Dan Olof Stenlum i Pierre Cao.

Ha estat mestra de Magisteri Musical de la Universitat de Barcelona i ha donat cursos de formació per a mestres a diferents entitats i universitats de Catalunya i d’Espanya. També ha participat com a mestra dels cursos de direcció coral organitzats per la FCEC del Gironès, en el curs de direcció coral celebrat a Llívia dins del festival d’estiu FESTCAT 2006 i en els cursos del SCIC des del 2011. Des del 2004 participa com a directora assistent en els projectes del Messies i Carmina Burana participatius que organitza La Caixa a Sevilla, Granada i Barcelona.

Ha dirigit el Cor Ariadna de l’Agrupació Cor Madrigal i actualment dirigeix els cors infatils del Cor Cantus Barcelona. És mestra de música d’educació  Infantil i Primària de l’Escola Reina Elisenda.

 

Jordi Marín i Montañés

(Director del cor de 2006 a 2007)

jordi marin

Nascut a Barcelona el 1977, s’inicià en el món coral com a cantaire de l’Esquellerinc, secció infantil de l’Agrupació Cor Madrigal, posteriorment al Cor Albada, secció juvenil de l’ACM i més tard a la Coral Càrmina de Barcelona.

Paral·lelament cursà els estudis musicals corresponents al grau mig de piano. Fou alumne destacat del professor Burrull en música de cambra i realitzà l’últim curs de piano sota la disciplina de Michel Wagemans, del qual obtingué el títol de professor de piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Ha realitzat el curs de direcció coral Audicor amb el mestre Manuel Cabero, i el curs de direcció coral a Ciutadella de la Fundación Mozart, amb Juan Mª Esteban. En el món coral ha treballat amb Manuel Cabero, Mireia Barrera, Salvador Mas, Josep Vila, Edmond Colomer, Pierre Cao, Laszlo Heltay, Cristopher Hodwood i Ton Koopman.

Des de 1999 ha dirigit la coral de la Facultat de Matemàtiques de la UB, el Coro Universitario Galego de Barcelona, el Cor Tessàlia, el Cor Jove de l’Escola de Música Diaula i la Coral Lo Llobregat de les Flors del Prat de Llobregat.

Durant aquest període també ha dirigit concerts amb diverses formacions instrumentals, com ara l’Orquestra de Cambra Salvador Ribas, la Banda de l’Associació Musical del Prat de Llobregat al Palau de la Música Catalana i l’Orquestra de la Universitat de Barcelona, la del Col·legi de Metges de Barcelona i la Medical Musical Group al Gran Teatre del Liceu. El seu repertori comprèn obres clàssiques, el Gloria en Re Major de Vivaldi, cantates de Bach i peces simfònic-corals de Mozart; així com musicals, West Side Story, El fantasma de l’òpera, Mar i Cel o Els Miserables. També ha impartit classes de piano i llenguatge musical a l’Escola de Música Virtèlia.

Actualment dirigeix el Grup Vocal Ad Libitum del Prat de Llobregat, la coral de l’escola Isabel de Villena, la Coral dels Enginyers de Catalunya i el Cor Signum de l’Agrupació Cor Madrigal de Barcelona.

 

Damián Moragas

(Director del cor de 2007 a 2008)

Damian Moragues

Damián Moragas neix a Buenos Aires (Argentina), el desembre de 1977. És llicenciat en Música pel Conservatorio Juán José Castro de Buenos Aires i diplomat en Gestió Educativa per la Facultad Lationamericana de Ciencias Sociales (FLACSO).

Ha estudiat direcció coral amb Néstor Zadoff, Antonio Russo, Néstor Andrenacci i Vilma Gorini de Teseo. Ha estat director del Coro de Jóvenes de Ramos Mejía, Coro del Conservatorio de Música de la Municipalidad de Vicente López y del Coro de Niños y Padres del Colegio Holy Cross.

L’any 2007 es trasllada a viure a Barcelona. Des d’aleshores ençà ha estat director de la Coral Crescendo de Sant Feliu de Llobregat i del Cor Tessàlia de Barcelona, entre d’altres.

Actualment dirigeix la Coral Pedres Blanques de Sant Boi i és professor de música i director de corals infantils en diversos col·legis de Barcelona.

Laia Santanach i Vallvé

(Directora del cor de 2008 a 20014)

fotolaia

Laia Santanach i Vallvé estudia direcció amb Josep Vila i Casañas i tècnica vocal amb Lluís Vilamajó. Té el títol de professora superior de flauta travessera pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment dirigeix el Cor Tessàlia de Barcelona, el Cor de Cambra GAC de Barcelona, la Coral La Fuga de Lluïsos de Gràcia i el Cor de Noies Roig Korai de l’Orfeó Gracienc de Barcelona. També ha codirigit el Cor Trobada junt amb Ariadna de Casacuberta.

Ha realitzat cursos de formació en direcció coral amb Martin Schmidt, Johan Duijck, Néstor Andrennacci, Christian Grube, Werner Pfaff, Javier Busto, Vasco Negreiros i altres impartits per la Federació Catalana d’Entitats Corals de Catalunya (FCEC). Igualment ha rebut formació de cant i tècnica vocal d’Oriol Rosés i Cristina Sebastián. Ha format part del Cor de Noies de l’Orfeó Català dirigit per Lluís Vilamajó, del Cor Femení Voxalba dirigit per Elisenda Carrasco i del Cor de Cambra de Diaula, també sota la direcció de Lluís Vilamajó. Actualment organitza i canta als projectes de Fònics 2.0.