Cor Tessàlia
El Cor Tessàlia, fundat l’any 1998, sorgeix de la voluntat d’un grup d’amics de crear un cor amb l’objectiu de fer un projecte seriós i alhora ambiciós. El cor està format per un grup de 20 cantaires, tots ells amb experiència en el món musical i coral.
Sota la direcció de Gemma Tatay Ribosa, debuta el 27 de juny de 1999 a l’Església de l’Esperança de Barcelona i participa en el IV Seminari de Música Coral de Burgos.
El maig de 2000 fa un intercanvi amb la Coral Tornaveu de Gavà i el novembre del mateix any participa en el cicle de Dijous corals a l’Escola Major Ramon Llull Penyafort-Montserrat.
Des del mes de març de 2001 el cor passa a formar part de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i participa al cicle de concerts organitzat per Arts, Serveis de Cultura i la Delegació de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manacor. Actua també a Manacor i a Felanitx l’abril de 2001. El mes de maig del mateix any, el Cor Tessàlia actua en el cicle de concerts Maig Coral de Barcelona, organitzat per la FCEC.
Durant els anys següents el cor fa intercanvis i concerts a diferents punts emblemàtics de Barcelona, com l’Església de Sant Pau del Camp, l’Església de la Mercè, l’Església de Santa Anna i l’Església de Betlem. Participa en dues ocasions a la Festa Major del Casc Antic, actuant al pati del Palau de la Música. També actua a Sabadell, Rubí i La Llagosta, i ofereix concerts a Saragossa i Montpellier.
L’any 2006 el cor s’endinsa en un projecte on experimenta noves sensacions: en una col·laboració amb Produccions Trapa, fusiona la música i el teatre. El projecte, anomenat El Zootrop Llunàtic, es presenta per Nadal i es fan actuacions a Barcelona i a Valls.
L’any es tanca amb una nova participació al festival Maig Coral de Barcelona, a Igualada i a Teià conjuntament amb la coral mixta d’Igualada, dirigida per Alfred Cañamero i el Cor Ariadna, dirigit també per Gemma Tatay Ribosa.
L’any 2007 el cor passa a ser dirigit per Jordi Marín i Montañés i ofereix concerts a Barcelona.
L’any 2008, el El Cor Tessàlia ofereix concerts a Talarn i a Vilamitjana i participa en el cicle de concerts Divendres corals al Seminari Conciliar de Barcelona, organitzat per la FCEC, de la mà del seu nou director, Damián Moragas. També actua al Santuari de Montserrat, en un concert organitzar per la Federació d’Ensenyaments Religiosos de Catalunya (FERC).
El gener del 2010, Laia Santanach i Vallvé es converteix en la nova directora del cor. Durant el curs 2010-2011, el cor fa un intercanvi amb el Coro Nur de Madrid dirigit per José Manuel López Blanco, actuant a l’Església de Sant Gaietà de Barcelona, a l’Església de Las Calatravas i l’Església de Santa Teresa de Madrid, en solitari i conjuntament.
En el curs 2011-2012, organitza un concert de Nadal amb la Coral Crescendo de Sant Feliu de Llobregat, a l’Església de Sant Fèlix l’Africà. A més, participa al cicle Divendres Corals 2012 organitzat per la FCEC a l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, a Barcelona. També actua a la Seu d’Egara de Terrassa i participa al cicle de concerts al Monestir de Pedralbes de Barcelona.
Durant el curs 2012-2013, participa de nou al cicle Divendres Corals 2013 organitzat per la FCEC i també realitza intercanvi amb el Coro Tomás Luis de Victoria de Granada, ofereix un concert al paranimf de la Universitat de Dret de Granada amb el suport de les Juventudes Musicales de Granada.
El curs 2013- 2014 el cor celebra el seu XVè aniversari amb un concert molt especial en la Capella de l’Esperança que compta amb la participació d’antics directors i cantaires del cor.
Des del curs 2014-2015 en Xavier García Cardona es converteix amb el nou director del Cor, ofereix deferents concerts a Barcelona i participa al cicle de concerts Maig Coral organitzat per la FCEC i també ofereix visites guiades musicades al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes de Barcelona.
El 2016 col·labora en un projecte conjunt amb l’ESMUC i el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, representant l’òpera Betly de Gaetano Donizetti.
El 2017 participa al 6è Cicle de Música Sacra Coral al Monestir de Sant Cugat i en el cicle La Música del Cel organitzat per la Fundació Pro Música Sacra Granollers amb el Via Crucis de Franz Liszt al costat del baríton Oriol Mallart i l’organista Vicenç Prunés. També, recentment ha col.laborat amb l’Orquestra Barroca de Barcelona juntament amb el Cor Ariadna oferint diversos concerts del Gloria de Vivaldi.
El 2019 el cor realitza un programa de música sacra d’autors catalans que el porta a actuar al Monestir de Sant Cugat del Vallès, al Petit Palau del Palau de la Música Catalana i a la Muestra de Polifonía religiosa Fernando Gigante Galiana a
Daimiel (Ciudad Real). El 2020 participa al Concert de les Festes de la Mercè de Barcelona, organitzat per la FCEC.
El 2022 fa el seu primer enregistrament acompanyat de l’organista Daniel Tarrida: “Les Catedrals, els orígens”.